sâmbătă, 15 martie 2014

Obiceiuri parazite.


Mi-e trist. Mi-e greu. Nimeni nu ma intelege. Nimeni nu ma iubeste...
Pun pariu ca ti-este cunoscuta macar una din aceste fraze si sunt absolut sigura ca macar o data in viata ai spus si tu ceva asemanator. De obicei spunem astfel de fraze in preajma cuiva (sau ne impartasim sentimentele pe retele de socializare in milioane de statusuri deplorabile) in dorinta de a primi atentie, sustinere, lauda etc. Pentru ca stim ca ne putem plange si imediat vor aparea oameni care sa ne contrazica si care sa ne spuna exact ceea ce ne dorim sa auzim. Da, aproape mereu nici macar nu credem aceste propozitii. 
Dar problema cu aceste propozitii este ca ele foarte repede devin un obicei rau. Ele functioneaza ca drogurile. Odata spui, are efect, si apoi inca o data, si inca o data...Pana oamenii obosesc de asta si incep sa te evite. Da, evita pe cei care li se par ca se plang prea mult. Si ce este de facut ca sa scapi de astfel de obiceiuri parazite? 
1. Invata sa mergi pe propriile picioare. Exact, pe propriile picioare. Nu poti tot timpul sa astepti cineva sa-ti spuna ac esti frumos/destept/capabil etc. Oamenii o vor spune o data sau de doua ori. Dar rareori mai des, pentru ca este greu sa fii psihologul cuiva care refuza sa faca schimbari. Si apoi, oamenii nu vor fi mereu alaturi de tine sa te sustina. Aceasta este viata, astazi sunt de partea ta, maine impotriva ta.
2. Chiar daca mergi pe propriile picioare, tine-L de mana pe Dumnezeu. Este bine sa iai singur decizii, sa fii optimist. Totusi este mult mai bine cand in viata ai un suport stabil. Inca de mici ne simtim mai in siguranta cand tinem mana mamei, chiar daca putem face pasii si singuri. Exact asa este si cu pasii in viata, cu incurajare. Cauta sa vezi ce crede El, cum gandeste El despre ceea ce te deranjeaza. Vei descoperi ca multe din frazele gen "nimeni nu ma iubeste" sunt absurde si nefondate. Pentru ca un Dumnezeu perfect intelege, iubeste, vindeca si face fericiti pe cei ce-L cauta.
3. Cand esti tentat sa crezi asemenea afirmatii sau sa le spui, amindeste-ti ca sunt minciuni. Dupa cum am spus in punctul 2, Dumnezeu are rezolvarea acestor necesitati sufletesti de atentie, iubire, incurajare, tot ce trebuie sa faci este sa ceri de la El.

Cu toate ca sfaturile mele par dificile si aproape neclare, stiu ca orice obicei rau se poate sfarama prin puterea rugaciunii
Eu iti urez o zi frumoasa si aminteste-ti ca esti iubit, esti important, ai valoare!

0 comentarii:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0