duminică, 2 februarie 2014

Singur si totusi niciodata singur.


Exista crezul acesta : toti ne nastem singuri, traim singuri si murim singuri, restul este iluzie. M-am gandit mult la aceasta afirmatie. Conform ei omul este predestinat singuratatii, poate chiar invelit in senguratate, iar clipele frumoase, familia, prietenii, dragostea, amintirile, tot ce este frumos in viata unui om este o himera, un vis bolnavicios spre care biata fiinta umana tinde cu disperare, ca un orb care vrea savada soarele. Cu toate ca fiecare afirmatie spusa vreodata are un graunte de adevar, refuz sa cred ca omul este singur toata viata si in final nimic nu mai are insemnatate. 
De fapt nu esti singur chiar si atunci cand esti singur. Spun aceasta nu doar pentru ca singuratatea in mare parte este o optiune si o stare a mintii. Cei mai multi aleg sa se simta singuri chiar daca nu sunt. Multi spun ca toti te parasesc si nue ste nimeni pe acest pamant care sa fie cu tine pana la capat. Poate ca. Dar de cele mai multe ori oamenii raniti de o singura persoana inchid usile pentru ceilalti care vor sa le fie alaturi. 
Pe de alta parte nimeni nu poate afirma ca este singur in totalitate. Chiar si atunci cand faci ceva si crezi ca nu vede nimeni, sunt cel putin doi care au vazut : Dumnezeu si Satan.
Ne nastem singuri? Inca din pantecele mamei suntem priviti, tesuri in chip miraculos si iubiti de Creatorul lumii. Traim singuri? Zi de zi suntem ocrotiti de mana iubitoare a lui Dumnezeu. Murim singuri? Pana si atunci cand murim cerurile si adancurile privesc ultimele decizii luate de om.
Te simti singur? Aceasta nu este pentru ca esti singur, ci pentru ca crezi ca esti singur si alegi sa crezi asta zi de zi. Renunta sa te mai ascunzi sub carapacea singuratatii care te mananca dinauntru (stiu aceasta pentru ca am trecut prin lungul proces de autointemnitare in singuratate, si a fost groaznic). 
O data ma plangeam cuiva ca ma simt inutila/imperfecta/nu indeajuns de... etc. Si acea persoana mi-a raspuns: Dumnezeu te iubeste asa cum esti. El este mereu alaturi de tine si nu te va parasi cu nici un chip. In El ai biruinta. Orice altceva este minciuna. Sa nu crezi nici macar ceea ce-ti spune inima ta daca aceasta iti fura pacea.
Acelasi sfat vreau sa-l dau si eu acum. Sa nu crezi ca esti singur pentru ca nu esti. Nu vei fi niciodata. Pentru ca esti iubit.

0 comentarii:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0