sâmbătă, 1 februarie 2014

Lepra secolului 21.



 Cu toate ca stiam ca in lume este multa rautate si nu ma pot proteja in totalitate de ea, totusi fiind protejata sa invat si traiesc intr-un mediu in care se promoveaza valorile crestine, am fost dezamagita sa constat aproape cu stupoare ca lumea e mai rea decat am crezut eu ca poate fi. Ma gandeam la faramele de bunatate, adevar si dragoste ramase pe pamant si cat sunt de dispretuite.      Ori apreciate de unii, insa pana si acesti unii renunta la ele ca la niste haine de moda veche. E confortabil si bine in ele, dar nu mai sunt la moda, ceea ce inseamna ca purtandu-le ajungi sa fii dur criticat de societate, principiile careia le tot critica.
 Astazi sa fii educat, sa nu fii imoral, sa ai un limbaj care sa aiba 90% cuvinte elevate, a ajuns sa fie aproape istorie. Lucrurile rele ajung sa fie promovate si sustinute. Iar cel mai grav lucru este ca toata aceasta libertate de alegere a raului este extrem de contagioasa. E ca si lepra. Diferenta este ca in trecut bolnavul de lepra cand mergea pe drum striga "Necurat!" pentru ca cei care il auzeau sa se dea cat mai departe pentru a nu se imbolnavi. Astazi cel care are "lepra sufletului" aproape ca striga cu toata fiinta lui "Necurat!" dar el este sustinut. I se face publicitate la stiri, nu este izolat ci luat drept exemplu. Muzica, filme indecente, imbracaminte sunt doar cateva modalitati prin care leprosii se manifesta si ii infecteaza pe oricine se atinge de ei.
  Nu spun ca este o solutie sa fugim de ei, pentru ca este prostesc. Nu poti fugi de ei, nu te poti ascunde pur si simplu intr-un glob de plastic. Ai nevoie de relatii, comunicare. Dar cu siguranta poti si pot sa veghem, ca nu cumva sa ne infectam. Sa luptam sa ne pastram curati intr-o lume trista si bolnava. Si cand intalnesti pe cineva a carui suflet striga "Necurat!" spune-i ca este un Medic care-i poate vindeca lepra.

0 comentarii:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0