marți, 25 februarie 2014

Don't break anything...


Nu de putine ori mi-am inchis inima pentru ca imi era frica sa nu fiu ranita. Am inchis obloanele si usile inimii mele ca nu cumva cineva sa aiba prea multa libertate in gradina mea si sa distruga ceea ce eu incercam sa cladesc. Si la prima vedere nu este nimic gresit in a-ti proteja inima de durere, rani si dezamagiri. Este un instinct normal de autoprotectie. Dar este ceva ce scapam din vedere cand ma lasam condusa de acest instinct natural, si anume uitam ca misiunea mea este sa daruiesc iubirea. Nu spun ca este nevoie sa deschid inima mea fiecaruia ca sa-i daruiesc iubire, insa de foarte multe ori imi inchideam inima prea ermetic si iubirea pe care trebuia sa o daruiesc ramanea nedaruita. 
Sunt genul de persoana care da totul sau nimic. Nu-mi place sa ma multumesc cu jumatati si in relatiile mele cu cei din jur ori sunt prietena lor ori nu. Greseala pe care am tot repetat-o de-a lungul multor luni a fost ca alegeam sa nu fiu prietena, sa ma izolez, numai ca sa nu fiu ranita. Logic gandind imi dadeam seama ca pana la urma toti pleaca, tradeaza, mint, parasesc etc. si nu imi doream sa descopar ca persoanele carora le dedicasem parte din inima mea aleg sa ma raneasca.
Bineinteles, nu am ramas la stadiul de izolata si imi facusem prieteni. Si eram oarecum fericita, crezand ca tot de ce m-am temut atata timp nu are sa vina. Dar a venit. A venit si a lovit mai tare decat imi puteam imagina. Nu voi ascunde ca ma vaicarisem o perioada ca nu mai vreau sa cred oamenii, ca nu exista prieteni adevarat etc. Insa lectia pe care am invatat-o merita cele indurate.
In primul rand prima mea greseala a fost sa ma incred in ei. Nu este gresit sa-i crezi, dar trebuia totusi sa fiu atenta. In Ieremia 17 era un verset care spunea "blestemat este omul care se increde in om". Oricat de multa incredere pot avea in om, nu trebuie sa uit ca el este om. 
In al doilea rand, sa imi inchid din nou inima pentru oameni numai pentru ca am fost mintita nu este o decizie inteleapta. Isus stia ca avea sa fie tradat nu de oricine, dar de unul de apostoli, cei care ii erau cei mai apropiati, si totusi nici o clipa nu l-a iubit mai putin.
Oamenii tradeaza, dar atunci cand daruiesti iubire in schimb, ranile se vindeca. Nu trebuie sa ne ascundem inimile numai pentru ca cineva s-ar putea sa strice echilibrul nostru emotional. Trebuie sa invatam sa radiem iubire indiferent de circumstante. E greu, nu voi nega. Dar cat de multe se schimba cand urmezi vocea iubirii nu a autoconservarii.

0 comentarii:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0