joi, 6 februarie 2014

A fi sau a nu fi acceptat?


Iti spui ca de azi inainte vei face totul corect. Nu vor mai fi compromisuri, nu vor mai fi scapari. Nu pentru ca vei face totul perfect, ci pentru ca vrei sa protejezi ce ai mai scump: puritatea ta. Zambesti si esti fericit, te bucuri cu ceilalti. Si dintr-o data te trezesti ca ceilalti te vor pe cel vechi inapoi. Schimbarea ta pentru ei este ceva de neconceput. Cum sa fii altfel? Sa nu gandesti ca ei sau sa nu mai faci lucrurile pe care le faceai in trecut si de care iti este rusine acum. Cu toate ca in societatea noastra este ceva normal sa fii pervers, sa lasi pe altii sa-ti atinga trupul doar pentru ca aceasta ar fi metoda prin care iti manifesti increderea in ei, sa vorbesti de parca nu ai citit in viata ta o carte sau sa ii dispretuiesti pe ceilalti, tu simti ca nu aceasta vrei sa faci. Vrei sa fii plin de dragoste, sa fii integru, sa devii o comoara. Iti vor spune cu siguranta ca te-ai schimbat, pentru ca refuzi sa fii ca ei, ca multimea, pentru ca vrei sa fii tu insuti nu un alt ecou al acestei lumi mizere, pentru ca iti doresti o viata de care sa nu-ti fie rusine. Si afli ca aceasta hotarare te costa.
Nu am fost niciodata Miss Popularitate, desi nici total invizibila nu am fost niciodata. Mereu am fost colaga draguta care zambeste si ajuta pe altii. Insa nu mi-a luat mult sa descopar ca chiar daca esti draguta cu ceilalti si zambesti mereu, vei fi catalogata drept "ciudata" daca nu te conformezi tiparelor adolescentului "cool" . Totul e simplu ori esti ca ei si esti acceptat, ori esti tu insuti si esti privit ca un tradator. 
Si te intrebi daca merita. Privesti cum toti sa intreaba ce-i neinregula cu tine, cum te judeca si iti doresti sa fugi de ei. Te gandesti daca revii la ce ai fost cum te vei simti. 
Ma voi simti mizerabila. Pentru ca ar fi ca si cum m-as trada. 
Cineva spunea ca atunci cand esti criticat pentru ceea ce faci, inseamna ca faci totul corect. A fi sau a nu fi acceptat nu este intrebarea corecta. Sunt eu mai aproape de telul meu astazi? Aceasta este intrebarea. Parerea celor care "te accepta" se va schimba oricum, dar tu sa fii neclintit. Pentru ca nu pentru ei o faci, nu pentru aprecierea lor. Nu. O faci pentru ca poti fi cineva mai bun, pentru ca iti poti dobandi respectul de sine, pentru ca a fi Om e ceea ce conteaza cu adevarat, pentru ca Dumnezeu vede. O faci pentru ca te-ai saturat sa fii ecou in multime. O faci pentru ca ai tot potentialul sa fii o voce. Poate ca ei inca judeca chiar in acest moment, insa tu esti mai aproape de portretul Omului care vrei sa fii.

0 comentarii:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0