duminică, 3 noiembrie 2013

Pasi pe nisip



Sunt momente in viata cand iti dai seama de adevaruri esentiale, cu toate ca inainte ai trecut pe langa ele, Poate ca le-ai citit sau auzit de milioane de ori, dar numai in momente speciale iti dai seama de greutatea acelor adevaruri. Un adevar care mi-a cazut creu pe suflet este ca toti, fiecare suflet pe aceasta planeta, indiferent daca realizeaza sau nu lasa o urma in sufletele celor care il inconjoara. Indiferent daca este un simplu trecator pe strada sau face parte din familia ta, el va ramanea marcat de viata ta, fie ca vrei sau nu vrei aceasta.
Nu mi-am imaginat niciodata ca pana si cele mai nesemnificative lucruri pot lasa o urma in sufletele celor pe care ii stiu. Poate ca felul meu de a ma imbraca sau comunica cu altii nu a reprezentat pentru mine ceva ce credeam ca poate lasa o urma, insa toate acestea vorbea tare si raspicat despre caracterul meu. 
Acum nu demult vorbeam cu o prietena cu care nu ma vazusem demult si ma bucurasem sa aflu ca ea L-a primit pe Cristos in aceeasi zi ca si mine. Insa marturisirea ei de mai apoi m-a facut sa cad pe canduri. Mi-a marturisait ca a crezut ca intotdeauna am fost crestina si ca a vazut in comportamentul meu, felul meu de a fi un model. fara sa-mi dau seama eu am lasat urme in sufletul acestei tinere minunate. M-am gandit apoi la zecile, poate sutele de oameni pe care-i cunosc. Cu toate ca nu ma gandisem pana atunic ce mare importanta au actiunile mele, acum astateam si ma gandeam daca am lasat mereu o urma buna. Cu siguranta au fost urme frumoaase cum este cazul acestei tinere, dar atatea esecuri m-au facut sa iau o hotarare. Si anume aceea de a veghea asupra comportamentului meu, pentru ca aceasta ineitabil lasa o urma, insa aceasta urma poate duce in rai sau iad. 
Ca sa faci lucruri mari nu este nevoie sa faci cine stie ce descoperiri, nu este necesar numele tau sa fie gravat pe zeci de file in manualele de istorie. Trebuie doar sa cauti neprihanirea si vei ramane pe veci in sufletele celor ce te inconjoara.
Te incurajez si pe tine drag cititor sa-ti faci o analiza si daca crezi de cuviinta sa iei anumite hotarari. Cauta in toate sa-L proslavesti pe Creatorul si fa ca viata ta sa fie o chemare spre neprihanire.

sâmbătă, 31 august 2013

In God I Trust


When nothing goes right, go left.
*
Un an are tot felul de momente.Lacrimi si zambete isi fac mereu loc in vietile noastre si in fiecare secunda avem de ales sa zambim sau sa plangem.
Viata nu este deloc usoara, aceasta o poate spune fiecare cu certitudine. Zi de zi ne confruntam cu dezamagirim, esecuri, indoieli, probleme care parca nu mai au solutii. Este ca si cum un nor negru ne acopera soarele su nu putem vedea incotro s-o luam. Ne asfixiaza multitudinea greutatilor si ne inspaimanta stirile despre jafuri, omoruri, cutremure, inundatii, accidente. Astfel de lucruri ne sperie si ne intrebam daca maine vom fi in siguranta... de fapt ne intrebam aceasta fara sa avem certitudinea zilei de maine. Din pacate nu pot consola pe nimeni cu fraza " va fi mai bine" pentru ca nu va fi. Din contra, maine poate fi mai rau.
Dar aceste momente trebuie sa ne aminteasca ca exista un Dumnezeu in care sa ne incredem.
Biblia nu este o carte de complimente. Ea nu-ti va spune niciodata ca totul este usor sau ca nu vei suferi niciodata. Dar ea iti va spune ca Dumnezeu te poate scoate din orice stramtorare, ca impreuna cu incercarea El a pregatit si mijlocul de scapare, ca El nu ingaduie nimic peste puterile cuiva, ca el este taria celor ce se incred in El... Stiai ca in Biblie fraza "nu te teme" este folosita de 365 de ori. Suficient ca macar o data pe zi sa-ti amintesti ca El este atotputernicul care-ti sopteste " nu te teme, sunt cu tine".
Imi place cum David spune despre Dumnezeul lui "taria mea; stanca mea; cetatuia mea; izbavitorul meu" (ps 18 :1-2). Astfel de metafore cred ca rostit toata viata lui. Poate din aceasta cauza a fost numit om dupa inima lui Dumnezeu. Increderea lui in Dumnezeu intotdeauna m-a inspirat. El a avut incredere si Dumnezeu i-a facut dupa credinta lui. 
In incercare sa-ti aduci aminte de David si de faptul ca Dumnezeul lui David este si Dumnezeul tau (sau poate fi), El poate fi si stanca ta, scutul tau, taria ta. Priveste la Dumnezeu in intristarea ta si El isi va arata ca este bun si milostiv si atunci cand da, da cu mana larga, deci si biruinta pe care ti-o va da va fi una pentru care vei vrea sa-L lauzi. Increde-te in Domnul si la fel ca David asteapta sa vazi biruinta.
***
Cateva pasaje peste care mi-ar placea sa te uiti:
Isaia 41: 10
Psalmul 146: 5
Psalmul 145: 14, 17-20a
Habacuc 3: 16-19

marți, 27 august 2013

Scrisoare de dragoste.


Am auzit de frumusetea Ta si am vrut s-o vad. Am auzit despre parfumul Tau si am vrut sa-l simt. Am auzit despre dragostea Ta ce daruieste fericire si mi-am dorit din toata inima aceasta fericire. Stiam ca esti un Dumnezeu perfect si ca ma asteptai, dar privind la ranile mele si la zdrentele cu care eram imbracata mi-am zis ca nu voi putea sa ma apropii de Tine...pana la urma Tu esti Printul, iar eu doar un suflet mort, flamand de viata. Mi-am zis ca doar sa Te vad va fi deajuns pentru mine, doar sa Te vad.
Dar nu a fost deajuns. Caci pentru nimeni nu a fost vreodata deajuns numai sa Te vada. Cand Ti-am vazut frumusetea am cazut in genunchi. Iubirea din ochii Tai mi-a umplut inima si un dor de Tine a pus stapanire pe mine. Nu am putut sta departe de Tine, sufletul meu tanjea sa se atinga de Tine. Nu mi-a mai pasat ca eram murdara sau imbracata in zdrente, vroiam sa fiu mai aproape de Tine.
M-am apropiat cu sfiala, dar Tu mi-ai spus sa indraznesc. Toata fiinta mea dorea sa Te imbratiseze, sa imbratiseze Printul perfect, singurul care m-a mangaiat, m-a vindecat, mi-a schimbat vesmintele, mi-a iertat faradelegile si singurul care mi-a demonstrat ca ma iubeste. Tu, Doamne, esti singurul pe care il iubeste inima mea!
Tu mi-ai promis ca vei fi cu mine in orice zi, si ce poate fi mai frumos pentru un suflet de copila decat sa stie ca preaiubitul inimii ei este cu ea in fiecare clipa a vietii ei?
Chiar daca am avut esecuri, chiar daca eram framantata de indoieli, chiar daca greutatile navaleau parca toate odata...si chiar daca stiu ca de acum inainte va fi greu, poate si mai greu, chiar daca trupul imi este pustiit de furtuni, am sa raman langa Tine, deoarece mai mare decat credinta si speranta este dragostea! Ea ma poarta spre Tine pe aripi de vazduh si tot ea ma face sa insetez dupa Tine. Caut fata Ta si ravnesc prezenta Ta, pentru ca Te iubesc!
Dumnezeul meu, Mantuitorul meu, cat de minunat esti Tu si cat de frumos esti!
In fiecare secunda sunt recunoscatoare ca m-ai ales! Nu-mi pot imagina viata fara de Tine!
Isuse, cat de mult as fi pierdut daca nu Te-as fi iubit pe Tine!

luni, 26 august 2013

Taria mea esti Tu, Doamne!



Am deschis ochii si am stiut ca este o zi deosebita. Atata har mi s-a aratat si am putut auzi muzica cerului, am putut simti mirosul ploii care aducea prospetime si binecuvantare. Diminetile in care El iti sopteste incet "buna dimineata, copilul meu, astazi am ceva special pentru tine" le-ai avut si tu? Poate ca uneori nu-I auzi glasul, sau nu vrei, dar El asteapta.
Astazi am vazut frumusetea Lui si am ramas uimita. Am cautat cuvinte sa-I spun ce simt, dar tot ce stiu nu e destul incat sa redau maretia, splendoarea Lui. Cuvinte de lauda si-au facut loc in inima mea, cuvinte pe inima le sopteste si El le aude.
Astazi m-am simtit scaldata in iubire si har. Fiecare secunda stiam ca sunt in bratul Sau si ca El este u mine.
Astazi am hotarat sa nu ma mai indoiesc de El, pentru ca El isi tine promisiunile. In furtuna El a fost stanca mea, in lupta El a fost scutul meu, in noapte-felinarul meu...in singuratate- singurul meu prieten. Si acum cand am trecut de o furtuna merg inainte cu Domnul meu, Preaiubitul inimii mele, Singurul care este frumos si Singurul care merita lauda!

vineri, 23 august 2013

Binecuvantari din lacrimi



Cred ca Dumnezeu strange cu grija fiecare lacrima a celor credinciosi, fiecare cuvant din rugaciunile celor pe care ii iubeste, ca niste margaritare de mare pret, pentru ca mai apoi sa le transforme in rauri de binecuvantare pe care sa le verse peste copii Lui, ca sa-Si arate dragostea fata de cei ce chiama Numele Lui dintr-o inima curata.

"Tu numeri pasii vietii mele de pribeag; pune-mi lacrimile in burduful Tau: nu sunt ele scrise in cartea Ta?" -Psalmul 56:8

vineri, 28 iunie 2013

El s-a apropiat.


38. După ce a ieşit din sinagogă, a intrat în casa lui Simon. Soacra lui Simon era prinsă de friguri mari, şi L-au rugat pentru ea.
39. El S-a plecat spre ea, a certat frigurile şi au lăsat-o frigurile. Ea s-a sculat îndată şi a început să le slujească.
Luca 4: 38-39
*
Am citit intr-un stiudiu un gand care mi-a placut foarte mult. Spunea cam asa :" Hristos a putut sa o vindece pe soacra lui Simon de pe veranda din fata casei. Dar nu a facut-o. El a mers la ea si s-a aplecat asupra ei, apropiindu-se astfel mai mult de ea. Hristos se implica El Insusi in vietile celor pe care ii ajuta."
Dupa ce am incercat de una singura sa-mi duc poverile mi-am dat seama ca nu pot sa o fac. I-am cerut sa ma ajute iar El nu a stat la distanta. El s-a apropiat.
Cei care au incredere in El ii pot auzi vocea blanda care ii indeamna sa se incredinteze in bratul Sau, iar El nu se va lasa asteptat. "Poate ca mainile Lui sunt invizibile, dar amprenta Lui apare in nenumarate vieti schimbate."
Incredinteaza-i Lui povara ta si vei vedea ca El va face mai mult decat doar sa ti-o poarte, El se va apropia de tine.

Sursa citate : Studiul Biblic Hristos Singurul si Unicul, Beth Moore

joi, 27 iunie 2013

Binecuvantari.


'Cause what if Your blessings come through raindrops
What if Your healing comes through tears
What if a thousand sleepless nights
Are what it takes to know You're near
What if trials of this life are Your mercies in disguise.
                                                            Laura Story -Blessings
*
In ultima vreme incercarile s-au tinut lant, dar la fel si lectiile care le-au urmat. Fiecare din ele este tot mai dureroasa si loveste mai adanc in eul meu. Insa, oare nu-i o binecuvantare sa stii ca Dumnezeu vrea sa-ti decopere ceva, oare nu-i vindecare sa stii ca esti iertat si ranile pe care le-ai provocat tot tu, din egoism, acum sunt in trecut?
Imi amintesc cum vara trecuta, o sora draga mie m-a invatat sa privesc la rezultat, nu la ce mi se intampla acum. Imi amintesc acele cuvinte care m-au ridicat deseori din desnadejde : " Ma intreb mereu ce vrea Dumnezeu sa ma invete in aceasta situatie." .
Acum ma intreb eu : " Doamne care este planul Tau, care este voia Ta si, Doamne, ce vrei sa ma inveti astazi?"
Pentru ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. - Romani 8:28

miercuri, 8 mai 2013

Inviere.


Imi amintesc de ceasu-acela dulce,
de primavara dintre doua tinereti,
de cum zaceam eu la piciorul crucii
si cum sopteam incet " o, iarta-ma, Isus".

Imi amintesc cum mana Ta spre mine ai intins,
imi amintesc cum ranile mi-ai mangaiat,
cum dragostea ce-n suflet crezusem ca s-a stins
Tu ai aprins-o si pe calea Ta m-ai ridicat.

Si tu erai atata de aproape,
si-al Tau izvor de viata datator
imi vindeca urmele lasate
de pacatul candva biruitor.

Imi amintesc de-acea cereasca frumusete
ce mi-a promis c-alaturi imi va fimereu.
Ah, Doamne, imi amintesc a Ta blandete...
Imi amintesc de infiere, imi amintesc de cerul Tau...

Dar astazi, Doamne, cum de nu Te simt alaturi?
Si ce-i durerea aceasta ca noaprea de adanca?
De ce nu pot sa merg si mai adesea cad in laturi?
De ce ma simt pustie, si pierduta, si ranita...

De cand am inceput sa cred ca Tu esti doar in ceruri
si ca iubirea slavei Tale parca nu m-ajunge?
Cum de am inceput sa simt ca nu Te pot gasi
decat sapang adanc... sau, m-ai uitat, Isuse?

Dar nu! Tu nu-ti uiti niciodata
copii ce din lume i-ai gasit!
Si Tu privesti la fel de bland ca si-alta data
si ma astepti ca si atunci cu bratul Tau intins.

Ah, Doamne, atunge-te din nou de mine
si vindeca din nou sufletul meu zdrobit,
elibereaza-ma de indaratnicia firii
si-nalta pan' la cer jertfa acestui duh mahnit!

Eu am nevoie de iubirea Ta, Isuse!
de Tine am nevoie zi de zi,
s-aud sunand in minte ale Tale spuse
si sa Te simt alaturi orice-ar fi!

Atinge-Te din nou de-a mea fiinta, Doamne,
si fa sa sune mai triumfator iertarea Ta!
Peste ruine sa rasar-o noua dimineata
si vesnic sa traiasca-n mine Pastele Tau, Invierea Ta!

21.04.2013

Pagini alese.


... In prezenta lui Isus Hristos vei sti intotdeauna ce face o inima sa arda.
S-ar putea ca unii sa spuna: " dar m-am rugat inainte si am participat la studii biblice, dar inima mea nu a ars". Nu ma refer la rugaciuni ocazionale sau la lectii biblice facute in graba. Ma refer la o "poveste de dragoste" in rugaciune cu Isus, cand tu vorbesti cu El pe tot parcursul zilei, ca si cand El, cel nevazut, este mult mai real decat cei pe care-i poti vedea. Ma refer la clipele cand deschizi Cuvantul si, inaltandu-ti privirea spre cer spui :" Deschide-mi ochii ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale" (Ps. 119: 18). O astfel de intimitate cu Dumnezeu ia timp, dar drumul este minunat.
Nu confunda o relatie pasionala cu Dumnezeu cu o stare nerealista de exaltare. Vorbesc de o impletire a doua vieti: a ta cu a lui Hristos, care intensifica si aprinde intreaga inima, sufletul mintea si puterea. Dumnezeu este mai mult decat nerabdator sa-ti dea o inima inflacarata pentru Fiul Sau. Spune-I ca doresti aceasta maimult decat orice binecuvantare sau painea zilnica. Dragul meu, prominte-mi ca nu vei accepta mediocritatea! Atunci cand Isus, Alfa si Omega, Autorul si Implinitorul credintei noastre ia carma barcii tale, tu nu vei duce lipsa de fericire, de bucurii sau de momente minunate. El doreste pentru tine nimic mai putin decat o aventura minunata. Te asteapta o calatorie plina de peripetii. Esti gata de imbarcare?

***
Isus Singurul si Unicul, Beth Moore, saptamana 10, ziua 4.

duminică, 21 aprilie 2013

Iti Amintesti? de Tatiana Topciu


Iti amintesti de ceasul pocaintei

De dragostea dintii ti-aduci aminte…?

Cind ai pasit pe caile credintei

In dragostea dintii cea mai fierbinte?
Umblai pe strazi ca beat de fericire

Si pentru toti ti-ai fi jertfit si viata…

Impodobit cu mila si iubire,
Schimbai in riuri de lumina ceata.

Cum asteptai atuncea incercarea,

Stiind ca aurul prin foc se-ncearca…

Ca Dumnezeu va despica si marea
Ca fiul sau prin mijlocu-i sa treaca…

Si azi, adie-adeseori o boare

Si cum se inspaiminta-a vietii luntre…!

Oh, aminteste-ti cantr-o primavara
Te-ai intilnit cu Dunezeu pe munte.

Ca gingasul sarut al tineretii

Depus curat pe fruntea adorata,

Asa a fost atunci popasul vietii
In partasia Domnului bogata.

Ce amintiri in veci stralucitoare

Ramin in suflet pentru totdeauna…

Atita de slavita sarbatoare,
Cind ceru-ti aseza pe cap cununa…

Ce-ncredintari… ce-nfiorari… ce taine…

Cind Domnul ti-aparut intiia data…

Cum poti uita ca ai primit o haina
Nepieritoare…pururi nepatata?

Cine mai e ca tine…o fecioara,

Chemata la un jug - sa fi regina!

De ti s-ar cere-un pret oricit de mare…
Cu bucurie Domnului inchina!

joi, 11 aprilie 2013

Nadejdea copilei



Cand disperarea-mi bate-n geam,
Cand mandra nelinistea-n gand navaleste
Privesc cartre cerul ce-n suflet il am
Si-mi spun: "Nu plange, fiica de Rege!"

Genunchii-mi se-apleaca la altarul divin
Si-n ruga ma-nalt pan' la ceruri
La tronul iubitului Tata ma-nchin
Si-astept sa ma scoata din ceturi

 Bratul Sau sa-mi calauzeasca pasii si bland
Sa ma cheme ca si atunci pe nume
Promisiunea iubirii sa mi-o sadeasca in gand
Si sa ma scoata din mrejele lumii

 Domnul este mai tare desi dusmanu-i puternic
Increderea-mi creste prin dragostea Lui
A mea incercare i-un lucru vremelnic
Dar slava pe veci e a Lui!

 Azi este-ntuneric dar maine cantand
Glrifica-voi pe Mantuitorul
Copila nu-ti irosi viata plangand
Biruitor e din nou Salvatorul!

21. 03. 2013

sâmbătă, 16 martie 2013

Lumea este un teatru.


Seneca spunea: "Lumea e o scena, viata e un act, ai venit, ai vazut si ai plecat."
Pe aceasta scena am incercat sa fiu si eu actor. Am jucat un rol, apoi altul si altul, am schimbat costume si masti, insa finalul spectacolului meu a fost mereu acelasi: esec, fiindca nu pot sa joc nimic mai bine decat pe mine insami. Am privit in jur si am vazut ca toti incercau din rasputeri sa  joace un rol vazut la altii, cioplit din mii de farame de bine cersit de pe dupa alte masti de suflete care se sufoca in minciuna, dar ale caror vise se lovesc dezorientate de aceleasi masti de care ei se tin strans, pana ele devin parte din ei. Mi-am zis atunci ca trebuie sa joc ma departe pana ma va remarca vreun spectator si imi voi primi aplauzele. Insa nu am vazut niciun spectator in sala, doar scena arhiplina cu artisti jalnici, spectacole repetate si suflete ce se imbolnavesc tanjind dupa iubire. Jucau toti deopotriva roluri ce nu li se potriveau si asteptau ceva. 
Mai trecea din cand in cand pe scena, printre acte, durerea si-si intindea degetele diforme spre acori incercand sa le atinga sufletele. 
Mi s-a facut teama si am simtit o singuratate apasatoare. Umblam pe scena incolo si incoace, dar ma simteam inchisa sub un clopot urias de sticla. Ma sufocam. Am aruncat masca care s-a facut cioburi lucioase pe podeaua scenei. Si atunci, Te-am vazut pe Tine, Doamne. Mi-ai zambit. Am cautat o alta masca, fiindca bunatatea Ta imi arata si mai mult imperfectiunea. Am gasit o mie de masti dar n-am avut putere sa ma ascund dupa niciuna. Nu pot sa ascund ce sunt, ce simt, nu pot sa fiu altcineva decat ceea ce sunt. Mastile cad cand suntem doar noi doi, Tu si cu mine, fata in fata. Atunci mi-ai intins mana si eu am renuntat la scena. Am coborat si m-am asezat pentru putin timp in sala. 
Inainte scena mi se parea fascinanta, stralucitoare. Acum insa, am vazut ca decorul s-a invechit deja, culorile erau fade, iar artistii umbla dezorientati de colo-colo. Tu ai pregatit fiecaruia vesmantul care sa le apartina si ai scris fiecaruia un scenariu, insa ei erau prea ocupati sa-si aleaga singuri rolurile. Si au ales, alegeau tot timpul. Din pacate alegerile nu erau reusite.
Mi s-a facut mila de ei. Am urcat pe scena si am incercat sa spun catorva ce mi s-a intamplat. Mastile lor, insa, mi-au ras in fata dispretuitor. M-am intristat, dar Tu mi-ai pus mana pe umar si mi-ai soptit sa nu renunt sa arat oamenilor Fericirea.
Acum ratacesc printre actori, dar am scenariul si vesmantul ce mi le-ai daruit. Descopar in fiecare zi frumusetea Ta, promisiunile Tale ma intaresc si eu nu renunt sa spun altora despre Tine, pana ce Tu imi vei spune ca este de ajuns.

vineri, 25 ianuarie 2013

Motive.


Uneori imi este greu sa fac ceva pentru ca nu am o motivatie. Cand a inceput al doilea semestru la scoala mi-a fost greu sa revin, insa am gasit o motivatie:
Poate ca nu voi avea nevoie de tot ce invat acum, insa asa pot sa descopar maretia lui Dumnezeu mai mult si mai mult, pot descopar o infima parte din intelepciunea Lui si astfel voi avea in fiecare zi un motiv pentru care sa Il laud.
Si fiindca Dumnezeu mi-a dat posibilitatea sa fac alegeri, vreau sa fac alegeri intelepte.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0