sâmbătă, 31 august 2013

In God I Trust


When nothing goes right, go left.
*
Un an are tot felul de momente.Lacrimi si zambete isi fac mereu loc in vietile noastre si in fiecare secunda avem de ales sa zambim sau sa plangem.
Viata nu este deloc usoara, aceasta o poate spune fiecare cu certitudine. Zi de zi ne confruntam cu dezamagirim, esecuri, indoieli, probleme care parca nu mai au solutii. Este ca si cum un nor negru ne acopera soarele su nu putem vedea incotro s-o luam. Ne asfixiaza multitudinea greutatilor si ne inspaimanta stirile despre jafuri, omoruri, cutremure, inundatii, accidente. Astfel de lucruri ne sperie si ne intrebam daca maine vom fi in siguranta... de fapt ne intrebam aceasta fara sa avem certitudinea zilei de maine. Din pacate nu pot consola pe nimeni cu fraza " va fi mai bine" pentru ca nu va fi. Din contra, maine poate fi mai rau.
Dar aceste momente trebuie sa ne aminteasca ca exista un Dumnezeu in care sa ne incredem.
Biblia nu este o carte de complimente. Ea nu-ti va spune niciodata ca totul este usor sau ca nu vei suferi niciodata. Dar ea iti va spune ca Dumnezeu te poate scoate din orice stramtorare, ca impreuna cu incercarea El a pregatit si mijlocul de scapare, ca El nu ingaduie nimic peste puterile cuiva, ca el este taria celor ce se incred in El... Stiai ca in Biblie fraza "nu te teme" este folosita de 365 de ori. Suficient ca macar o data pe zi sa-ti amintesti ca El este atotputernicul care-ti sopteste " nu te teme, sunt cu tine".
Imi place cum David spune despre Dumnezeul lui "taria mea; stanca mea; cetatuia mea; izbavitorul meu" (ps 18 :1-2). Astfel de metafore cred ca rostit toata viata lui. Poate din aceasta cauza a fost numit om dupa inima lui Dumnezeu. Increderea lui in Dumnezeu intotdeauna m-a inspirat. El a avut incredere si Dumnezeu i-a facut dupa credinta lui. 
In incercare sa-ti aduci aminte de David si de faptul ca Dumnezeul lui David este si Dumnezeul tau (sau poate fi), El poate fi si stanca ta, scutul tau, taria ta. Priveste la Dumnezeu in intristarea ta si El isi va arata ca este bun si milostiv si atunci cand da, da cu mana larga, deci si biruinta pe care ti-o va da va fi una pentru care vei vrea sa-L lauzi. Increde-te in Domnul si la fel ca David asteapta sa vazi biruinta.
***
Cateva pasaje peste care mi-ar placea sa te uiti:
Isaia 41: 10
Psalmul 146: 5
Psalmul 145: 14, 17-20a
Habacuc 3: 16-19

0 comentarii:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0