sâmbătă, 31 august 2013

In God I Trust


When nothing goes right, go left.
*
Un an are tot felul de momente.Lacrimi si zambete isi fac mereu loc in vietile noastre si in fiecare secunda avem de ales sa zambim sau sa plangem.
Viata nu este deloc usoara, aceasta o poate spune fiecare cu certitudine. Zi de zi ne confruntam cu dezamagirim, esecuri, indoieli, probleme care parca nu mai au solutii. Este ca si cum un nor negru ne acopera soarele su nu putem vedea incotro s-o luam. Ne asfixiaza multitudinea greutatilor si ne inspaimanta stirile despre jafuri, omoruri, cutremure, inundatii, accidente. Astfel de lucruri ne sperie si ne intrebam daca maine vom fi in siguranta... de fapt ne intrebam aceasta fara sa avem certitudinea zilei de maine. Din pacate nu pot consola pe nimeni cu fraza " va fi mai bine" pentru ca nu va fi. Din contra, maine poate fi mai rau.
Dar aceste momente trebuie sa ne aminteasca ca exista un Dumnezeu in care sa ne incredem.
Biblia nu este o carte de complimente. Ea nu-ti va spune niciodata ca totul este usor sau ca nu vei suferi niciodata. Dar ea iti va spune ca Dumnezeu te poate scoate din orice stramtorare, ca impreuna cu incercarea El a pregatit si mijlocul de scapare, ca El nu ingaduie nimic peste puterile cuiva, ca el este taria celor ce se incred in El... Stiai ca in Biblie fraza "nu te teme" este folosita de 365 de ori. Suficient ca macar o data pe zi sa-ti amintesti ca El este atotputernicul care-ti sopteste " nu te teme, sunt cu tine".
Imi place cum David spune despre Dumnezeul lui "taria mea; stanca mea; cetatuia mea; izbavitorul meu" (ps 18 :1-2). Astfel de metafore cred ca rostit toata viata lui. Poate din aceasta cauza a fost numit om dupa inima lui Dumnezeu. Increderea lui in Dumnezeu intotdeauna m-a inspirat. El a avut incredere si Dumnezeu i-a facut dupa credinta lui. 
In incercare sa-ti aduci aminte de David si de faptul ca Dumnezeul lui David este si Dumnezeul tau (sau poate fi), El poate fi si stanca ta, scutul tau, taria ta. Priveste la Dumnezeu in intristarea ta si El isi va arata ca este bun si milostiv si atunci cand da, da cu mana larga, deci si biruinta pe care ti-o va da va fi una pentru care vei vrea sa-L lauzi. Increde-te in Domnul si la fel ca David asteapta sa vazi biruinta.
***
Cateva pasaje peste care mi-ar placea sa te uiti:
Isaia 41: 10
Psalmul 146: 5
Psalmul 145: 14, 17-20a
Habacuc 3: 16-19

marți, 27 august 2013

Scrisoare de dragoste.


Am auzit de frumusetea Ta si am vrut s-o vad. Am auzit despre parfumul Tau si am vrut sa-l simt. Am auzit despre dragostea Ta ce daruieste fericire si mi-am dorit din toata inima aceasta fericire. Stiam ca esti un Dumnezeu perfect si ca ma asteptai, dar privind la ranile mele si la zdrentele cu care eram imbracata mi-am zis ca nu voi putea sa ma apropii de Tine...pana la urma Tu esti Printul, iar eu doar un suflet mort, flamand de viata. Mi-am zis ca doar sa Te vad va fi deajuns pentru mine, doar sa Te vad.
Dar nu a fost deajuns. Caci pentru nimeni nu a fost vreodata deajuns numai sa Te vada. Cand Ti-am vazut frumusetea am cazut in genunchi. Iubirea din ochii Tai mi-a umplut inima si un dor de Tine a pus stapanire pe mine. Nu am putut sta departe de Tine, sufletul meu tanjea sa se atinga de Tine. Nu mi-a mai pasat ca eram murdara sau imbracata in zdrente, vroiam sa fiu mai aproape de Tine.
M-am apropiat cu sfiala, dar Tu mi-ai spus sa indraznesc. Toata fiinta mea dorea sa Te imbratiseze, sa imbratiseze Printul perfect, singurul care m-a mangaiat, m-a vindecat, mi-a schimbat vesmintele, mi-a iertat faradelegile si singurul care mi-a demonstrat ca ma iubeste. Tu, Doamne, esti singurul pe care il iubeste inima mea!
Tu mi-ai promis ca vei fi cu mine in orice zi, si ce poate fi mai frumos pentru un suflet de copila decat sa stie ca preaiubitul inimii ei este cu ea in fiecare clipa a vietii ei?
Chiar daca am avut esecuri, chiar daca eram framantata de indoieli, chiar daca greutatile navaleau parca toate odata...si chiar daca stiu ca de acum inainte va fi greu, poate si mai greu, chiar daca trupul imi este pustiit de furtuni, am sa raman langa Tine, deoarece mai mare decat credinta si speranta este dragostea! Ea ma poarta spre Tine pe aripi de vazduh si tot ea ma face sa insetez dupa Tine. Caut fata Ta si ravnesc prezenta Ta, pentru ca Te iubesc!
Dumnezeul meu, Mantuitorul meu, cat de minunat esti Tu si cat de frumos esti!
In fiecare secunda sunt recunoscatoare ca m-ai ales! Nu-mi pot imagina viata fara de Tine!
Isuse, cat de mult as fi pierdut daca nu Te-as fi iubit pe Tine!

luni, 26 august 2013

Taria mea esti Tu, Doamne!



Am deschis ochii si am stiut ca este o zi deosebita. Atata har mi s-a aratat si am putut auzi muzica cerului, am putut simti mirosul ploii care aducea prospetime si binecuvantare. Diminetile in care El iti sopteste incet "buna dimineata, copilul meu, astazi am ceva special pentru tine" le-ai avut si tu? Poate ca uneori nu-I auzi glasul, sau nu vrei, dar El asteapta.
Astazi am vazut frumusetea Lui si am ramas uimita. Am cautat cuvinte sa-I spun ce simt, dar tot ce stiu nu e destul incat sa redau maretia, splendoarea Lui. Cuvinte de lauda si-au facut loc in inima mea, cuvinte pe inima le sopteste si El le aude.
Astazi m-am simtit scaldata in iubire si har. Fiecare secunda stiam ca sunt in bratul Sau si ca El este u mine.
Astazi am hotarat sa nu ma mai indoiesc de El, pentru ca El isi tine promisiunile. In furtuna El a fost stanca mea, in lupta El a fost scutul meu, in noapte-felinarul meu...in singuratate- singurul meu prieten. Si acum cand am trecut de o furtuna merg inainte cu Domnul meu, Preaiubitul inimii mele, Singurul care este frumos si Singurul care merita lauda!

vineri, 23 august 2013

Binecuvantari din lacrimi



Cred ca Dumnezeu strange cu grija fiecare lacrima a celor credinciosi, fiecare cuvant din rugaciunile celor pe care ii iubeste, ca niste margaritare de mare pret, pentru ca mai apoi sa le transforme in rauri de binecuvantare pe care sa le verse peste copii Lui, ca sa-Si arate dragostea fata de cei ce chiama Numele Lui dintr-o inima curata.

"Tu numeri pasii vietii mele de pribeag; pune-mi lacrimile in burduful Tau: nu sunt ele scrise in cartea Ta?" -Psalmul 56:8

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0