miercuri, 26 decembrie 2012

Modelul magilor.

Problema omenirii nu este lipsa de credinta. Problema omenirii este indiferenta.
Este o concluzie dureroasa, dar nu pot nega adevarul ei.
M-am intrebat de ce atat de putini oameni s-au bucurat de nasterea Mantuitorului? De ce numai magii si pastorii au venit sa i se inchine? De ce numai Elizaveta a vazut lucrarea lui Dumnezeu?
Si de ce nimanui nu i-a pasat in acea noapte ca vine pe pamant Mesia, pe care il asteptau de secole?
Imi imaginez ca pastorii puteau la fel de bine sa spuna ca ei nu pot sa lase turmele de oi si sa ramana in camp. Iar magii puteau sa admirea steaua apoi sa scrie ceva despre ea, si atat. dar ei nu au stat in loc gandindu-se ce sa creada si ce nu, ori daca este treaba lor sa vada sau nu. Ei au mers. Acesti oamnei au ramas pe paginile Scripturii pentru ca ei nu au ramas indiferenti la mesajul ce l-au primit. Ei au mers sa i se inchine Imparatului. Pentru mine acesti oameni au ramas ca un model.
Dar revenind. Indiferenta atunci, indiferenta acum. Ce s-a schimbat? Atunci oamenii asteptau obositi o minune, acum oamenii stiu de minune, dar cred ca pe ei nu ii priveste. 
Dar ce folos doar sa crezi ca Isus exista si ca mantuieste de pacate daca nu vrei sa-L urmezi? Cu ce te face asta mai bun ca ateistii?
Isus inca se naste an de an in aceeasi iesle, asteptandu-te! El a venit pentru tine. Nu fii indiferent si in anul acesta!

0 comentarii:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0