miercuri, 25 iulie 2012

Pas cu pas.



Cineva spunea ca atunci cand ai de facut 10 pasi si ai facut 9, ai parcurs doar jumatate de drum. Si intr-adevar este usor sa iei decizii, aproape intotdeauna este foarte usor sa faci primul pas pe calea succesului, dar este foarte greu sa te tii de aceasta cale.
De cate ori Israel nu a cartit pe cale, regretand faptul ca au lasat in urma castravetii din Egipt si au uitat ca in tara in care mergeau curgea lapte si miere?
Ma gandeam ca noi suntem Israel risipit prin lume, iar viata noastra de crestini este calatoria prin pustie. Dar vai, desi suntem poporul Domnului, un popor ales, alegem sa facem exact cum facea Israel in trecut. Iesim cu  strigate de bucurie din robia acestei lumi, insa cand ne confruntam cu incercarile privim in urma si ne dorim castravetii acestei lumi. Avem parte de nenunmarate succese in Domnul si totusi in loc sa ravnim mai tare tara promisa, ajungem sa ne indoim de promisiunea lui Dumnezeu. Ajungem sa pierdem parca promisiunea si uitam izbanda din trecut.
Criticam pe Israel citind cartea Exod si nu vedem ca suntem la fel. Avem attea minuni, suntem inconjurati de atata binecuvantare si avem asa putin credinta.
Mai avem doar putin. Pustia are si ea un sfarsit!
Sa ridicam capul sus catre cerul albastru, sa nu uitam ca acolo ne asteapta ceva mai bun, ceva ce lumea nu ne poate oferi! Sa nu uitam bunatatea Domnului si sa ne grabim spre Canaanul promis!

0 comentarii:

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0